Konu Sahibi
caltunkaya
Yeni Üye
- Konu Sahibi
Haklısın hocam bir kararsızlığa düştüm ama benide anla çok ciddi bir emek verip çok uzun zaman ayıracağın bir projenin başında startı en sağlıklı şekilde vermek istiyorum.Hocam çok güzel diyorsunuz da, siz de çok kararsızsınız. @storyman hocam js ve css dosyalarını başka kitaplaıklardan çekmenizi önermiş, bunu böyle yapın. Asset'leri başka yerden çekmek kesinlikle yanlış olacak ve sitenizi yavaşlatacaktır. Assetleri çektiğiniz kütüphanede yavaşlama, hata vb. olduğunda img olarak görünecek sitenizdeki görseller, sonra onları değiştirmek için yine daha fazla zaman harcayacaksınız. Aslında aynı şeyi söylüyoruz ama farklı konularda bilgi verdiğimiz için kafa karışıklığı oluyor.
Baştan söylüyorum, .htacces ile uzantıları yok edin, js ve css gibi dosyaları başka kütüphaneden yada kendi sunucunuzdaki düzenli bir klasörden çekin, assetleri de kesinlikle kendi sunucunuzda, şifreli (olmasa da olur tabii)
Sonuca gelirsek yorumlarınız neticesinde şu şekilde kararlaştırdım,
1. Tüm html dosyalarını 1 en fazla 2 kelimelik isimlerle ana dizinde toplucam,
2. Htaccess ile uzantıları gizlicem
3. Js Css gibi dosyaları başka sunucudan çekicem
4. Asset isminde bir klasör oluşturup tüm ing pdf uzantılı dosyaları bu klasorde kategoriler altında toplucam
sizden son ricam tecrübe ettiğiniz js ve css’leri yükleyebileceğim (ücretlide olur) bir kütüphane ismi verebilir misiniz bana ?