Keşfet

TikTok | Cavatin | Kevin Mayer

somebach

alacakaranlıktan şafağa kadar
Kurumsal Üye
Soru & Cevap Uzmanı
Merhaba, önceki konularımda birinde böyle bir içerik oluşturacağımdan bahsetmiştim, geçtiğimiz 2 aya kadar ben de bir sosyal ağ ve bloglama aracının proje yöneticisiydim ve aslında bazı bilgiler vermek istiyorum, nasıl hayal dünyasında yaşamanıza sebep olduklarından ve gerçek yüzlerinden bahsetmek istiyorum ...

Bu içeriği WebmasterForum'a DMCA sorunları çıkartmasın ve bu içerik arama sonuçlarından kaldırılmasın diye sadece forumda belirli bir süre boyunca üyeliği bulunan kişilere özel olarak yayınlamak istediğimden dolayı HIDElıyorum.

Baştan söylemek istiyorum ki; bu bilgileri edindiğim bazı kaynaklar arama sonuçlarından kaldırılmış görünüyorlar, burada kendi yöntemlerimden ve biraz da insanları kullanmalarından bahsedeceğim. Bu yazıyı belki bir süre sonra tamamen kaldırırım.

[DAYS=300]Baştan söylemek istiyorum ki, bu bilgileri edindiğim bazı kaynaklar arama sonuçlarından kaldırılmış görünüyorlar, burada kendi yöntemlerimden ve biraz da insanları kullanmalarından bahsedeceğim. Bu yazıyı belki bir süre sonra tamamen kaldırırım.

Bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce, 27 Ağustos 2020 tarihinde TikTok CEO'su Kevin Mayer'in TikTok'tan istifa ettiğiniz bazı yerel haber kaynaklarından öğrendiniz. Kendisi boş birisi değil elbette, dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Disnep'in Disnep+ isimli projesinin kurucusu :) . Kevin Mayer'in bu istifasıın nedeni ise Trump'ın TikTok'a yaptığı siyasal baskılar olduğu söyleniyor. Evet, elbette bunun da etkisi var. TikTok CEO'su bundan birkaç gün önce aslında bir konuşma yada bir sohbet yada her neyse o sırada bir muhabirin "TikTok ile insanları aptallaştırdınız, bunu neden yapıyorsunuz?" sorusuna şu şekilde cevap veriyor "TikTok insanları aptallaştırmadı, sadece aptal olanları ortaya çıkarttı, kimse aptallığının kaynağını bize sormasın", bu cevaptan sonra apar topar CEO istifa ettiriliyor ve ayrıca bu sözler Türkiye dahil bazı kaynaklardan kaldırılıyor gördüğüm kadarıyla ????.

TikTok, gizlilik konusundan da öte bundan yıllar önce moderatörlerine yaptırdığı bazı olaylarla biliniyor. Moderatörlere; fiziksel olarak yeterince kusursuz olmayan kişilerin içeriklerinin shadowbanlanması yani daha az gösterilmesi gibi bazı isteklerde bulunuyor, yani bu şekilde izleyicilere kusursuz bir platform havası yaratıyor, msnipüle ediyor.

Cavatin için de düşündüğümüz bir şeydi bu, insanların gerçekte sahip olamayacakları şeylerle platformu doldurmayı ve böylece insanların sitede kalma oranlarını yükseltmek, onlara yeni hayaller kurabilmeleri için ekranı kaydırdıklarında daha ilginç ve ulaşılmaz bir şeyler sunacaktık bir reklamla herkesi siteye doluşturmayı hedeflemiştik ????, arka planda birçok şey oldu ama hepsini anlatmak doğru olmayacaktır.

Aslında burada çok daha ilginç ve nadir iki paragraf bulunmaktaydı;
Ekli dosyayı görüntüle 5524 yazana kadar iyiydi hoştu ama sonradan içim ürperir gibi oldu, yayınlamak konusunda kararsız kaldım, eğer isterseniz NSA ile ilgili kısımdan ve size başarılı olmuş Google, Facebook gibi projelerin ve Snapchat'in gerçek yüzünden bahsedeceğim ve belki de sizin bu yolda büyük projeniz varsa, neler yapmanız gerektiğinden ????. Bazı e-posta adresleri ve görseller içerdiğinden dolayı bu konuda daha ciddi bu yüzden yayınlama kararı almak kolay değil.[/DAYS]

Konuyu okumak için kayıt olduğu minimum süresi yetmeyenler konuya mesaj yazabilirler.

Son düzenleme:
Gerçekten harika bir konuya değinmişsin teşekkürler kral :) N** ile ilgili olan kısmı merak etmiyor değilim ne zaman paylaşırsın :D
Ben teşekkür ederim, o kısmı silmesem daha uzun olacaktı ama sorun oluşturur mu bilmiyorum o yüzden tereddüt ettim, yine de yakın zamanda paylaşmayı düşünüyorum. En fazla ne olabilir ki ???? ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri