birsevda
Yeni Üye
Rss Kaynaklı Son Yazıları Yayınlama
Önemi Nedir ?
Son zamanlarda popüler olan bir reklam yöntemi var. Bu yöntemi çıkaran kıvrak reklam stratejis ine sahip oyun sitesi sahipleri, 1 tane link alımına vereceği paraları bu teknikle 13 linke vermektedir. Evet tam 13 link. Bu teknik sayesinde, hem anasayfasına istediği kelimeden link almış oluyor hem de son yazı veya oyunlarına güncel link almış oluyor.
Örnek olarak Oyun sitelerine sahip rss kaynaklı link alımları aşağıdadır. Aşağıdaki resimde, sarı alan içerisinde gösterilen bölümler, resim kaynaklı linkler, kırmızı alan içerisinde gösterilen bölümler de yazı kaynaklı linklerdir. Bu yöntemle site hem iyi bir reklam hem de sağlam bir backlink çalışması yapmış oluyor.
Yine aynı teknikle link almış farklı bir siteye ait resim aşağıda gözükmektedir. Bu örnekte anasayfaya link almamıştır. Bu sebeple toplamda 12 adet backlinke sahiptir.
Rss kaynaklı link alımlarında, site sahipleri genelde 3 aylık anlaşmalar yaparak, bu reklamları daha düşük maliyetle alabilmektedir. Sitenin kalitesine göre 3 aylık 100 ve 200 tl arasında değişmektedir.
Peki oyun sitelerinin dışındaki siteler bu tekniği kullanmak için nasıl bir yol izlemelidir ? Tabi ki öncelikle bu tekniğin kullanılabilmesi için sitelerin Rss özelliğine sahip olması gerekir. Bu sayede, son yazılarınız anlık olarak bu sitelerde güncellenebilecektir.
Örneğin bir blogun rss kaynağı ile seo çalışmasını yapmak üzere link almak istiyorsunuz. Bu yöntemle, sitenizedeki son 5 yazının başka sitelerde yayınlanmasını sağlamanız gerekir. Bunun için öncelikle, kendinize ait farklı bir ip de yer alan siteniz varsa bunun üzerinde bu uygulamayı yapabilirsiniz. Farklı bir ip olmasa da aynı ipdeki sitelerde kullanarak az da olsa seo açısından fayda elde edebilirsiniz. Bu
yöntemin sadece son yazılarınıza ve sitenize backlink alınması konusunda değil, son yazılarınızın çok kısa sürede indexlenmesi konusunda da büyük etkisi olacaktır.
Örnek olarak seohocasi.com’un son 5 yazısını rss yoluyla eklediği site ve subdomainlerden görüntüler.
Aşağıdaki örnek seoaktif.com adresinden alınmıştır. Rss ikonu adresine ve yanındaki başlık da sitenin anasayfasına link vermektedir. Son yazılarla birlikte toplam 7 link içermektedir.
Aşağıdaki örnek wp.seohocasi.com subdomaini üzerinden alınmıştır. Yine aynı şekilde 7 link içerir.
Aşağıdaki örnek makale.seohocasi.com subdomaini üzerinden alınmıştır.
Nasıl Yayınlanır ?
Wordpress altyapısına sahip siteler için bu işlemi yapmak oldukça kolaydır. Aynı zamanda wordpress sitelerine ait temaların bileşen destekli olması da işinizi kolaylaştırır.
Görünüm bölümünden bileşenlere girerek, sürükle bırak yöntemiyle RSS isimli bileşeni sitenizde görünmesini istediğiniz yere sürükleyerek ekleme işlemine başlayabilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken, son yazıların görünmesini istediğiniz siteye ait rss kaynağını girmek ve site başlığı ile görüntülenmesi istenilen yazı sayısını girmektir.
Bileşenleri kullanmanın dışında Wordpress’e ait news ticker gibi eklentileri kullanarak da bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek üzere başka yöntemler kullanmak için Google arama motorundan “son yazıları başka sitede gösterme” aramasını yapabilirsiniz.
Dizinler
Ücretsiz backlink alabileceğiniz siteler arasında dizinler de bulunmaktadır. Dizinler siteleri hizmet ettikleri alanlara göre kategorize ederek listelemekte ve bir internet rehberi oluşturmaktadır.
Sitelerin aynı sektöre hizmet eden kategorilerde yer alması aldığı backlinki de daha nitelikli kılmakta
ve dizinlerden ayrı bir fayda sağlamaktadır.
Dizinler Google gözünde seo açısından belirleyici nitelikte sitelerdir. Sitenizin dizinlerde yer alması, sıralamanızda büyük bir etki oluşturur. Dizinlerin kalitesi sitelere sağladığı faydayla doğru orantılıdır.
Bu sebeple kaliteli dizinleri bularak bu dizinlerde uygun kategoride sitelerinizin bulunmasını sağlamalısınız.
Dünyada kabul gören en büyük dizin Dmoz olarak görülmektedir. Bunun ardından sırayı Yahoo Dizini almaktadır. Bu dizinler anasayfası ve alt sayfaları yüksek pagerank değerlerine sahiptir. Bu sebeple sitenizin pagerank değerinin artmasında etkisi vardır.
Dmoz.org dizininde sitenizin yer alması, yine video tanıtım tekniğinde olduğu gibi sitenizin hızla backlink almasını sağlayacaktır. Bunun sebebi, pek çok dizin Google gözünde önemli bir dizin halina gelmek için Dmoz.org üzerindeki verileri çekerek yayın yaparlar. Bu sebeple Dmoz gibi bir dizinde yer almanız sitenizin daha pek çok dizinde görüntülenmesini sağl acaktır.
Dmoz.org dizininde sitenizi yayınlamak için kabul edilebilir bir formatta önermelisiniz. Sitenizin kabul edilebilmesi için ilk kriter sitenizi doğru kategoriye önermenizdir. Size daha fazla fayda sağlayacağını düşündüğünüz, ancak site içeriğiyle aynı yönde sitelerin olmadığı kategoriye başvurmak sitenizin
reddedilmesi için oldukça geçerli bir sebeptir. Anahtar kelimenizde arama yaptığınızda ilk sayfada çıkan sitelerin çoğu hangi kategoride listeleniyorsa, sizin de listelenmeni z gereken kategori o
olmalıdır. Kategorinizi seçtikten sonra, Adres Öner linkine tıklayarak site adresinizi uygun formatta göndermeniz gerekir.
Dmoz’da listelenmek için şöyle bir taktik yürütmelisiniz : Öncelikle Site Adı ve açıklama bölümünde anahtar kelimeniz ne kadar sola yakın ve fazla sayıda geçiyorsa, o derecede Google sıralamanız olumlu yönde etkilenir. Ancak siz, bu sebeple anahtar kelimenize yönelik bir şekilde sitenizi önerirseniz, editörler amacınızı farkeder ve sitenizin listelenmesine müsade etmez. Dolayısıyla öncelikle, aynı kategoride yer alan sitelerin nasıl eklendiğine bakmalısınız. Başlıklar nasıl yazılmış ? Açıklama metinleri nasıl yazılmış? Anahtar kelimeler bulunuyor mu? Bulunuyorsa kaç sitenin açıklamasında ve kaç sayıda bulunuyor? Bu sorulara cevap vererek, en kabul edilebilir öneriyi gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuya örnek vermek gerekirse, diplomanız için vesikalık resim verilmesi gerekiyor. Arkada manzara görüntüsü ve üzerinizde spor bir elbise olan resimi mi kabul ederler ? Yoksa arkaplanda tek bir renk ve üstünüzde takım elbise olan resimi mi? Bu ikisi arasındaki seçim nettir, ancak tereddüte düşerseniz, kabul edilmiş resimleri bulup nasıl resimler olduğunu değerlendirerek karar verebilirsiniz.
Dmoz’da listelenmek için sitenizin özgün, kaliteli ve hizmet odaklı bir site olduğu konusunda da dürüst olmak gerekir. Eğer bu vasıflara sahip bir site değilse onaylanması zor olmaktadır.
Örnek olarak Arama Motoru Optimizasyonu kategorisini ele alalım.
Yukarıdaki resimde, arama motoru optimizasyon bölümüne ai t bir kesit bulunmaktadır. Burada baktığınız zaman neredeyse hiçbir sitenin açıklamasında Seo kelimesi geçmiyor. 2 tanesinde Seo kelimesi geçmesine rağmen açıklamnın ortalarına doğru yer almış bulunmaktadır. Bu tabloya
baktığımız zaman sizin sitenizin açıklamasında Seo kelimesi geçerek önermeniz onaylanma ihtimalini azaltmaktadır. Bu sebeple arama motoru optimizasyonu şeklinde önermeli ve onaylandıktan sonra adres güncelle diyerek,Seo şeklinde güncellenmesi konusunda istekte bulunulmalıdır. Nasıl olsa bir kere onaylandı silinme ihtimali oldukça azdır. Bu yöntemi tüm kategorilerde uyguladığınız zaman Google sıralamanızda büyük öncelik elde edebilirsiniz.
Yahoo Dizin, Dmoz’dan sonra gelen ikinci kaliteli dizindir. Yahoo Dizini ücretli bir dizindir. 299 Dolarlık 1 yıllık listeleme fiyatı pek çok kişide Yahoo Dizine eklemek konusunda tereddüt oluşturmaktadır.
Ücretsiz ekleme imkanı da sunan dizin, ücretsiz eklemelerde sıkı denetim ile onay veriyor. Bu nedenle daha çok kamu siteleri gibi hizmet amaçlı siteler onaylanıyor. Türkçe sitelerinizi ücretli olarak yayınlamak isterseniz, kategoriye uygun ingilizce açıklamalarla eklemelisiniz. Türkçe sitelerde onaylanma problemi yaşanabilir ve böyle bir durumda Yahoo’nun geri ödeme yapmaması da listelenmeyi riskli hale getirmektedir.
Türkçe ve yabancı pek çok dizin bulunmaktadır. Belirli aralıklarda bu dizinlere sitenizi ekleyerek,
alternatif dizin çalışması yapabilirsiniz. Bu dizinlerden bazıları karşılıksız, bazıları cüzi ücretle , bazıları da karşılıklı link verilmesiyle listelemektedir. Link vermenizi isteyen dizinlere eklenmek için, sitenizden subdomain açarak veya yeni bir domain alarak bu domaini link değişim amaçlı kullanabilirsiniz.
Aşağıda sitenizi ekleyebileceğiniz Türkçe ve yabancı dizin bulmak için çeşitli arama yöntemleri bulunaktadır.
Blog Backlink
Bloglar, Dünya’da en çok kullanılan ve sayısı hızla artan bilgi paylaşım siteleridir. Belirli kategorilere ağırlık veren veya genel paylaşımlar yapan milyonlarca blog bulunmaktadır. Blogların büyük çoğunluğu Wordpress altyapısı kullanmaktadır ve wordpress yapısı gereği, yorum alanından nofollow linkler vermektedir.
Nofollow linklerin dofollow linklerden farkı sadece sitenin sıralamasına etki etmesidir. Nofollow linkler pagerank değerinize katkıda bulunmaz. Ancak iki backlink çeşidi de sitenizin sralamasına fayda sağlar. Bu sebeple bloglara yorum alanından site linkinizi yayınlayarak backlink elde edebilirsiniz.
Blogların yorum alanından elde edilecek backlinkler için çeşitli stratejiler izlenebilir. Bunlardan en önemlisi, sitenizin içeriğiyle aynı orantıda bloglar bulup yazılarına yorum göndermeniz siteniz için maksimum faydayı sağlar. Eğer blogun genel olarak içeriği sitenizle aynı kapsamda değilse bile, içerisindeki bir yazıda anahtar kelimenize ait bir konunun geçme olasılığı yüksektir. Örneğin pek çok blogun direk konusu olmasa bile, en az 1 adet seo hakkında yazı yayınlamışlardır. Çeşitli aramalarla bu yazılara ulaşıp, site linkinizi ekleyebilirsiniz.
Bloglardan yorum yoluyla link alırken, isim bölümünün kullanımı, yorum yapanın ismi olarak
amaçlansa da, siteye verilen linke ait yazı olduğu için sitenin anahtar kelimesi olarak kullanılmaktadır.
Bu sebeple anahtar kelimelerinizi ve onların türevlerini değişimli olarak ekleyerek anchor text
çeşitliliği oluşturmanızda fayda var. Yorum alanında ekleyeceğiniz açıklamalar, sitenize yönelik değil yorum yaptığınız makaleye yönelik olmalıdır. Makaleden farklı bir açıklamaya sahip yorumların onaylanma ihtimali düşüktür.
Site içeriğinizle benzer blog sayfaları bulabilmek için çeşitli programlar olsa da, arama motorları üzerinden çeşitli arama teknikleriyle bunları bulmanız oldukça kolaydır.
Örnek olarak aşağıda içeriğinizle aynı blog sayfaları bulma yöntemi gösterilmiştir.
Not : Kırmızı olan bölümleri hedeflediğiniz anahtar kelime olacak şekilde düzenleyin.
Önemi Nedir ?
Son zamanlarda popüler olan bir reklam yöntemi var. Bu yöntemi çıkaran kıvrak reklam stratejis ine sahip oyun sitesi sahipleri, 1 tane link alımına vereceği paraları bu teknikle 13 linke vermektedir. Evet tam 13 link. Bu teknik sayesinde, hem anasayfasına istediği kelimeden link almış oluyor hem de son yazı veya oyunlarına güncel link almış oluyor.
Örnek olarak Oyun sitelerine sahip rss kaynaklı link alımları aşağıdadır. Aşağıdaki resimde, sarı alan içerisinde gösterilen bölümler, resim kaynaklı linkler, kırmızı alan içerisinde gösterilen bölümler de yazı kaynaklı linklerdir. Bu yöntemle site hem iyi bir reklam hem de sağlam bir backlink çalışması yapmış oluyor.
Yine aynı teknikle link almış farklı bir siteye ait resim aşağıda gözükmektedir. Bu örnekte anasayfaya link almamıştır. Bu sebeple toplamda 12 adet backlinke sahiptir.
Rss kaynaklı link alımlarında, site sahipleri genelde 3 aylık anlaşmalar yaparak, bu reklamları daha düşük maliyetle alabilmektedir. Sitenin kalitesine göre 3 aylık 100 ve 200 tl arasında değişmektedir.
Peki oyun sitelerinin dışındaki siteler bu tekniği kullanmak için nasıl bir yol izlemelidir ? Tabi ki öncelikle bu tekniğin kullanılabilmesi için sitelerin Rss özelliğine sahip olması gerekir. Bu sayede, son yazılarınız anlık olarak bu sitelerde güncellenebilecektir.
Örneğin bir blogun rss kaynağı ile seo çalışmasını yapmak üzere link almak istiyorsunuz. Bu yöntemle, sitenizedeki son 5 yazının başka sitelerde yayınlanmasını sağlamanız gerekir. Bunun için öncelikle, kendinize ait farklı bir ip de yer alan siteniz varsa bunun üzerinde bu uygulamayı yapabilirsiniz. Farklı bir ip olmasa da aynı ipdeki sitelerde kullanarak az da olsa seo açısından fayda elde edebilirsiniz. Bu
yöntemin sadece son yazılarınıza ve sitenize backlink alınması konusunda değil, son yazılarınızın çok kısa sürede indexlenmesi konusunda da büyük etkisi olacaktır.
Örnek olarak seohocasi.com’un son 5 yazısını rss yoluyla eklediği site ve subdomainlerden görüntüler.
Aşağıdaki örnek seoaktif.com adresinden alınmıştır. Rss ikonu adresine ve yanındaki başlık da sitenin anasayfasına link vermektedir. Son yazılarla birlikte toplam 7 link içermektedir.
Aşağıdaki örnek wp.seohocasi.com subdomaini üzerinden alınmıştır. Yine aynı şekilde 7 link içerir.
Aşağıdaki örnek makale.seohocasi.com subdomaini üzerinden alınmıştır.
Nasıl Yayınlanır ?
Wordpress altyapısına sahip siteler için bu işlemi yapmak oldukça kolaydır. Aynı zamanda wordpress sitelerine ait temaların bileşen destekli olması da işinizi kolaylaştırır.
Görünüm bölümünden bileşenlere girerek, sürükle bırak yöntemiyle RSS isimli bileşeni sitenizde görünmesini istediğiniz yere sürükleyerek ekleme işlemine başlayabilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken, son yazıların görünmesini istediğiniz siteye ait rss kaynağını girmek ve site başlığı ile görüntülenmesi istenilen yazı sayısını girmektir.
Bileşenleri kullanmanın dışında Wordpress’e ait news ticker gibi eklentileri kullanarak da bu uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek üzere başka yöntemler kullanmak için Google arama motorundan “son yazıları başka sitede gösterme” aramasını yapabilirsiniz.
Dizinler
Ücretsiz backlink alabileceğiniz siteler arasında dizinler de bulunmaktadır. Dizinler siteleri hizmet ettikleri alanlara göre kategorize ederek listelemekte ve bir internet rehberi oluşturmaktadır.
Sitelerin aynı sektöre hizmet eden kategorilerde yer alması aldığı backlinki de daha nitelikli kılmakta
ve dizinlerden ayrı bir fayda sağlamaktadır.
Dizinler Google gözünde seo açısından belirleyici nitelikte sitelerdir. Sitenizin dizinlerde yer alması, sıralamanızda büyük bir etki oluşturur. Dizinlerin kalitesi sitelere sağladığı faydayla doğru orantılıdır.
Bu sebeple kaliteli dizinleri bularak bu dizinlerde uygun kategoride sitelerinizin bulunmasını sağlamalısınız.
Dünyada kabul gören en büyük dizin Dmoz olarak görülmektedir. Bunun ardından sırayı Yahoo Dizini almaktadır. Bu dizinler anasayfası ve alt sayfaları yüksek pagerank değerlerine sahiptir. Bu sebeple sitenizin pagerank değerinin artmasında etkisi vardır.
Dmoz.org dizininde sitenizin yer alması, yine video tanıtım tekniğinde olduğu gibi sitenizin hızla backlink almasını sağlayacaktır. Bunun sebebi, pek çok dizin Google gözünde önemli bir dizin halina gelmek için Dmoz.org üzerindeki verileri çekerek yayın yaparlar. Bu sebeple Dmoz gibi bir dizinde yer almanız sitenizin daha pek çok dizinde görüntülenmesini sağl acaktır.
Dmoz.org dizininde sitenizi yayınlamak için kabul edilebilir bir formatta önermelisiniz. Sitenizin kabul edilebilmesi için ilk kriter sitenizi doğru kategoriye önermenizdir. Size daha fazla fayda sağlayacağını düşündüğünüz, ancak site içeriğiyle aynı yönde sitelerin olmadığı kategoriye başvurmak sitenizin
reddedilmesi için oldukça geçerli bir sebeptir. Anahtar kelimenizde arama yaptığınızda ilk sayfada çıkan sitelerin çoğu hangi kategoride listeleniyorsa, sizin de listelenmeni z gereken kategori o
olmalıdır. Kategorinizi seçtikten sonra, Adres Öner linkine tıklayarak site adresinizi uygun formatta göndermeniz gerekir.
Dmoz’da listelenmek için şöyle bir taktik yürütmelisiniz : Öncelikle Site Adı ve açıklama bölümünde anahtar kelimeniz ne kadar sola yakın ve fazla sayıda geçiyorsa, o derecede Google sıralamanız olumlu yönde etkilenir. Ancak siz, bu sebeple anahtar kelimenize yönelik bir şekilde sitenizi önerirseniz, editörler amacınızı farkeder ve sitenizin listelenmesine müsade etmez. Dolayısıyla öncelikle, aynı kategoride yer alan sitelerin nasıl eklendiğine bakmalısınız. Başlıklar nasıl yazılmış ? Açıklama metinleri nasıl yazılmış? Anahtar kelimeler bulunuyor mu? Bulunuyorsa kaç sitenin açıklamasında ve kaç sayıda bulunuyor? Bu sorulara cevap vererek, en kabul edilebilir öneriyi gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuya örnek vermek gerekirse, diplomanız için vesikalık resim verilmesi gerekiyor. Arkada manzara görüntüsü ve üzerinizde spor bir elbise olan resimi mi kabul ederler ? Yoksa arkaplanda tek bir renk ve üstünüzde takım elbise olan resimi mi? Bu ikisi arasındaki seçim nettir, ancak tereddüte düşerseniz, kabul edilmiş resimleri bulup nasıl resimler olduğunu değerlendirerek karar verebilirsiniz.
Dmoz’da listelenmek için sitenizin özgün, kaliteli ve hizmet odaklı bir site olduğu konusunda da dürüst olmak gerekir. Eğer bu vasıflara sahip bir site değilse onaylanması zor olmaktadır.
Örnek olarak Arama Motoru Optimizasyonu kategorisini ele alalım.
Yukarıdaki resimde, arama motoru optimizasyon bölümüne ai t bir kesit bulunmaktadır. Burada baktığınız zaman neredeyse hiçbir sitenin açıklamasında Seo kelimesi geçmiyor. 2 tanesinde Seo kelimesi geçmesine rağmen açıklamnın ortalarına doğru yer almış bulunmaktadır. Bu tabloya
baktığımız zaman sizin sitenizin açıklamasında Seo kelimesi geçerek önermeniz onaylanma ihtimalini azaltmaktadır. Bu sebeple arama motoru optimizasyonu şeklinde önermeli ve onaylandıktan sonra adres güncelle diyerek,Seo şeklinde güncellenmesi konusunda istekte bulunulmalıdır. Nasıl olsa bir kere onaylandı silinme ihtimali oldukça azdır. Bu yöntemi tüm kategorilerde uyguladığınız zaman Google sıralamanızda büyük öncelik elde edebilirsiniz.
Yahoo Dizin, Dmoz’dan sonra gelen ikinci kaliteli dizindir. Yahoo Dizini ücretli bir dizindir. 299 Dolarlık 1 yıllık listeleme fiyatı pek çok kişide Yahoo Dizine eklemek konusunda tereddüt oluşturmaktadır.
Ücretsiz ekleme imkanı da sunan dizin, ücretsiz eklemelerde sıkı denetim ile onay veriyor. Bu nedenle daha çok kamu siteleri gibi hizmet amaçlı siteler onaylanıyor. Türkçe sitelerinizi ücretli olarak yayınlamak isterseniz, kategoriye uygun ingilizce açıklamalarla eklemelisiniz. Türkçe sitelerde onaylanma problemi yaşanabilir ve böyle bir durumda Yahoo’nun geri ödeme yapmaması da listelenmeyi riskli hale getirmektedir.
Türkçe ve yabancı pek çok dizin bulunmaktadır. Belirli aralıklarda bu dizinlere sitenizi ekleyerek,
alternatif dizin çalışması yapabilirsiniz. Bu dizinlerden bazıları karşılıksız, bazıları cüzi ücretle , bazıları da karşılıklı link verilmesiyle listelemektedir. Link vermenizi isteyen dizinlere eklenmek için, sitenizden subdomain açarak veya yeni bir domain alarak bu domaini link değişim amaçlı kullanabilirsiniz.
Aşağıda sitenizi ekleyebileceğiniz Türkçe ve yabancı dizin bulmak için çeşitli arama yöntemleri bulunaktadır.
- inurl:suggest-listing.php?id=0
- inurl:siteekle.asp
- inurl:add.php intitle:link
- inurl:siteekle.html
- inurl:siteekle.php
Blog Backlink
Bloglar, Dünya’da en çok kullanılan ve sayısı hızla artan bilgi paylaşım siteleridir. Belirli kategorilere ağırlık veren veya genel paylaşımlar yapan milyonlarca blog bulunmaktadır. Blogların büyük çoğunluğu Wordpress altyapısı kullanmaktadır ve wordpress yapısı gereği, yorum alanından nofollow linkler vermektedir.
Nofollow linklerin dofollow linklerden farkı sadece sitenin sıralamasına etki etmesidir. Nofollow linkler pagerank değerinize katkıda bulunmaz. Ancak iki backlink çeşidi de sitenizin sralamasına fayda sağlar. Bu sebeple bloglara yorum alanından site linkinizi yayınlayarak backlink elde edebilirsiniz.
Blogların yorum alanından elde edilecek backlinkler için çeşitli stratejiler izlenebilir. Bunlardan en önemlisi, sitenizin içeriğiyle aynı orantıda bloglar bulup yazılarına yorum göndermeniz siteniz için maksimum faydayı sağlar. Eğer blogun genel olarak içeriği sitenizle aynı kapsamda değilse bile, içerisindeki bir yazıda anahtar kelimenize ait bir konunun geçme olasılığı yüksektir. Örneğin pek çok blogun direk konusu olmasa bile, en az 1 adet seo hakkında yazı yayınlamışlardır. Çeşitli aramalarla bu yazılara ulaşıp, site linkinizi ekleyebilirsiniz.
Bloglardan yorum yoluyla link alırken, isim bölümünün kullanımı, yorum yapanın ismi olarak
amaçlansa da, siteye verilen linke ait yazı olduğu için sitenin anahtar kelimesi olarak kullanılmaktadır.
Bu sebeple anahtar kelimelerinizi ve onların türevlerini değişimli olarak ekleyerek anchor text
çeşitliliği oluşturmanızda fayda var. Yorum alanında ekleyeceğiniz açıklamalar, sitenize yönelik değil yorum yaptığınız makaleye yönelik olmalıdır. Makaleden farklı bir açıklamaya sahip yorumların onaylanma ihtimali düşüktür.
Site içeriğinizle benzer blog sayfaları bulabilmek için çeşitli programlar olsa da, arama motorları üzerinden çeşitli arama teknikleriyle bunları bulmanız oldukça kolaydır.
Örnek olarak aşağıda içeriğinizle aynı blog sayfaları bulma yöntemi gösterilmiştir.
- yorum' 'isim "(gerekli)"' 'mail (yayınlanmayacak) "(gerekli)"' intitle:'seo'
- leave a reply' 'name "(required)"' 'mail (will not be published) "(required)"' intitle:'seo'
- oyun filetype:html intext:yorum
Not : Kırmızı olan bölümleri hedeflediğiniz anahtar kelime olacak şekilde düzenleyin.