Keşfet

[ÖĞRETİCİ] Ücretsiz Domain Nasıl Alınır?

omerguldur37

Yeni Üye
  • Merhabalar, bugün sizlere nasıl ücretsiz Domain sahibi olabileceğinizi anlatacağım. Umarım yararlı bir konu olur, hadi başlayalım.
Domain Nedir?

Türkçe Karşılığı "Alan adı" olan Domain, bir Web sitesinin İnternet'teki adı ve adresidir. Bu adres olmadan bir İnternet kullanıcısı Web sitesine sadece IP adresiyle ulaşabilir. Örneğin şu anda gezmekte olduğunuz sitenin alan adı webmasterforum.com.tr dir.

Ücretsiz Domain Nasıl Alınır?
1. Ücretsiz bir domaine sahip olmak için
Please, Giriş yap or Kayıt ol to view URLs content!
a girin ve kayıt olun. Ardından SS'te de göründüğü gibi Services kısmından Register a New Domain bölümüne tıklıyoruz.

1597939043303.png

2. 'Find your new Domain' kısmından oluşturmak istediğimiz alan adını yazıyoruz ve Check Availability'e(Kullanılabilirliği Kontrol Et) basıyoruz.

3. Uygun bir alan adı bulduktan sonra aşağıdaki SS'te de göründüğü gibi uygun bir uzantı seçiyoruz.

1597939238022.png

4. 'Get it now!' dedikten sonra sağ üstte beliren 'Checkout' a tıklıyoruz. ve Bizi onaylama gibi biryere atıyor, buradan aşağıdaki SS'te Görüldüğü gibi 'Period' kısmından alan adının ne kadar zaman aktif olacağını(Max 1 Yıl, sonrası paralı.) seçiyoruz. İster 'Forward this domain' yazan kısımdan, alan adınızı bir siteye, ister Use DNS kısmından alan adınızı bir IP Adresine bağlayabilirsiniz(Minecraft Server Kuracaklar için tavsiyem olur. Play.XXX.Tk şeklinde sunucu adresinizi belirleyebilirsiniz).

1597939594075.png

5. 'Continue' dedikten sonra önümüze bir onaylama penceresi çıkacaktır, buradan onaylama işlemini gerçekleştirip alan adınızı oluşturun.(Oluşturulması Maximum 3-4 Dakika sürebilir)Ben deneme olsun diye, alan adını bu konuya yönlendirdim.
Please, Giriş yap or Kayıt ol to view URLs content!
adresi üzerinden gidebilirsiniz.

6. Aşağıdaki SS'te gördüğünüz gibi 'Manage Domains' kısmından dilediğiniz gibi alan adınızı yönetebilir veya alt alan adı ekliyebilirsiniz.

1597939956799.png

Umarım yararlı bir konu olmuştur, değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 1597939571047.png
    1597939571047.png
    18.1 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar