Keşfet

Mark Zuckerberg Ve Başarı Hikayesi

pikachu

www.teknoleo.com
Banlı Üye

Mark Zuckerberg Kimdir?​

Gerçek Adı Mark Elliot Zuckerberg bilgisayar programcısı, girişimci ve facebook'un kurucusudur. Zuckerberg, 14 Mayıs 1984'te NewYork'da doğdu. Annesi Alman Asıllı Yahudi Kökenli bayan Karen, babası ise Yahudi kökenli bay Edward Zuckerberg'dir. Derslerinde Başarılı Olan Mark bilgisayar tutkunuydu, pek çok dil de yazabilen, okuyabilen ve konuşabilen Zuckerberg aynı zamanda okulunun eskrim takımının kaptanıydı.

Üniversite Yılları Ve En Büyük Girişimi Facebook (Meta)​

Derslerinde çok başarılı, pek çok bilim alanında ödülleri olan Mark seçkin Üniversitelerden olan Harvard'a girmeye hak kazandı. Zuckerberg Üniversitenin ilk yılında facemash.com'u kurdu bu sitede okulun en yakışıklı ve en güzel öğrencilerini karşılaştırmak amaçlanmıştı. Ancak bu sitede kullanılan fotoğraflar için okulun veritabanına girmesi gerekmişti, veritabanını hackleyerek girmeyi başaran Mark, disipline kuruluna gidince okulu bıraktı. Daha sonra ilk başta amacı Harvardlı öğrencileri bir biri ile internet üzerinde buluşturmayı hedefleyen facebook.com'u kurdu ancak beklenenden daha da ilgi gördü insanlar sanal dünyada vakit geçirmeyi çok sevmişti bu sayede büyük yatırımcıların da ilgisini çeken facebook.com git gide daha da ilgi görmeye başlamıştı. Bu sayede facebook.com The Brand Finance® Global 500 listesine göre dünyanın en değerli 281. markası oldu. 2020 itibarıyla 2.6 milyar kullanıcısı olan facebook.com ve facebook markası altındaki diğer uygulamalarıyla Mark Zuckerberg Dünya'nın en genç zengini olmayı başardı.

Neden Facebook (Meta) Çok İlgi Gördü?​

Facebook'un kurulduğu yıllarda başka bir sosyal medya platformu yoktu insanlar daha önce görmediği kişilerle internet üzerinden tanışmayı sevmeye başlamıştı aynı şekilde tanıdığı insanları internette görmek çok hoşlarına gidiyordu.

Bu sayede Mark'ın girişimi çok çabuk ve hızlı bir şekilde büyüdü ve bu günkü halini aldı.

Her yazımızda olduğu gibi konuyu buraya kadar okuyanların sayısını bilelim. Yorumunuzun sonuna ":eek:" işareti koyun, görüşürüz...






-Webmaster Forum
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst