doaldigital
Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 274
İşlemlere başlamadan önce sunucumuza gerekli paket yüklemelerini yapmamız gerekmektedir. Aşağıdan işletim sisteminize göre tüm komutları uygulayın.
CENTOS Kullanıcıları
Sudo Kurulum Komutu:
CURL Kurulum Komutu:
Update Komutu:
DEBİAN ve UBUNTU KULLANICILARI
Sudo Kurulum Komutu:
CURL Kurulum Komutu:
Update Komutu:
İşlemleri sırasıyla tamamladıktan sonra VestaCP kurulumuna geçebiliriz.
Aşağıdaki Kod ile VestaCP Paketini İndirin
İşlemlere başlamadan önce sunucumuza gerekli paket yüklemelerini yapmamız gerekmektedir. Aşağıdan işletim sisteminize göre tüm komutları uygulayın.
CENTOS Kullanıcıları
Sudo Kurulum Komutu:
Kod:
yum install sudo -y
Kod:
yum install curl
Kod:
yum update
DEBİAN ve UBUNTU KULLANICILARI
Sudo Kurulum Komutu:
Kod:
apt-get install sudo -y
Kod:
sudo apt install curl
Kod:
apt-get update
İşlemleri sırasıyla tamamladıktan sonra VestaCP kurulumuna geçebiliriz.
Aşağıdaki Kod ile VestaCP Paketini İndirin
Kod:
curl -O http://vestacp.com/pub/vst-install.sh
VestaCP Nginx+PHP-FPM (TAVSİYE) Kurulumu
VestaCP Apache+Nginx Kurulumu
Kod:
bash vst-install.sh --nginx yes --phpfpm yes --apache no --named yes --remi yes --vsftpd yes --proftpd no --iptables yes --fail2ban yes --quota no --exim yes --dovecot yes --spamassassin yes --clamav yes --softaculous no --mysql yes --postgresql no --hostname wmlik.com --email wmlik.com --password wmlik.com
VestaCP Apache+Nginx Kurulumu
Kod:
bash vst-install.sh --nginx yes --phpfpm yes --apache no --named yes --remi yes --vsftpd yes --proftpd no --iptables yes --fail2ban yes --quota no --exim yes --dovecot yes --spamassassin yes --clamav yes --softaculous no --mysql yes --postgresql no --hostname wmlik.com --email wmlik.com --password wmlik.com
Kodun içerisindeki wmlik.com alanlarını silerek hostname kısmına sunucunuzun İP Adresini, email kısmına eposta adresinizi ve password kısmınada panel parolanızı yazmanız gerekmektedir.
NOT: VESTACP kurulumu yapabilmek için temiz bir işletim sistemine ihtiyacınız vardır.