Rolex
Yeni Üye
Google Maps Çoklu Konum Ekleme
Google Maps çoklu konum ekleme konusunda Google Maps üzerinde birden fazla konum açmak mümkündür. Google’un sunduğu map api ve araçlar sayesinde harita üzerinde birden fazla Marker ekleme fırsatını bulabilirsiniz. Google harita üzerinde eklenen işaretlere Marker denilmektedir. Google api map sayesinde yazılımsal olarak çoklu konum marker ekleyebileceğiniz gibi yine Google’un sunduğu online araçlarla da çoklu konum eklemek mümkündür. Birçok nedenle haritalar üzerinde birden fazla harita ekleme yapmanız gerekebilir. Örneğin; şirketiniz tüm şubeleri, hizmet verdiğiniz şirketler, şantiyeleriniz, arsa parsel işaretleme ve daha birçok nedenle çoklu konum eklemek isteyeiblirsiniz. Google Maps Çoklu konum ekleme süreci daha detaylı anlatmadan önce Google My Business (Google Benim İşletmem) hesaplarına çoklu konum ekleme ve çoklu konum onaylama konusunda ayrıca bilgi aktarılacaktır. Google Benim İşletmem (Google My Business) harita doğrulama konusunda birden fazla yöntem olduğunu şimdiden belirtelim. Bunlardan bazıları pin kodu yöntemi ile harita doğrulama, kurumsal hesap ile konum doğrulama ve şirketiniz veya bireysel olarak harita doğrulama olarak sıralayabiliriz. Adım adım Google Harita kaydı nasıl yapılır sorusuna çözüm bulacaksınız. Aşağıdaki bilgiler doğrulama kodu olmadan Google haritalara konum ekleme konusunda sizlere detaylı olarak anlatılmıştır. Google haritalara yer ekleme birçok sektör için oldukça önemlidir. Google Maps konum ekleme 2020 yılı son güncellemeler dikkate alınarak anlatılmıştır. Google haritalara işletme ekleme konusunda herhangi bir onay kodu veya doğrulama olmadan bu sistem ile birden fazla konum ekleyebilirsiniz.
Google Haritalara Yer Ekleme Nasıl Yapılır?
Google haritalara yer ekleme konusunda Google harita konum ekleme aracı olan Google Maps (My Maps) kullanılmaktadır. linki kopyalayıp yeni sekmede gmail adresiniz ile giriş yapmanız gerekecektir. Çıkan ekrandan yeni harita oluştur butonuna basarak harita adınızı öncelikle kaydetmelisiniz.
Goole haritalara yer ekleme konusunda; Google indexleneceği için SEO açısından hem backlink hem de son algoritma ile önem derecesi arttığı için sıralamada bir süre sonra belirttiğiniz harita adını Google a yazdığınızda sıralamada olduğunu göreceksiniz. Bu sebeple açıklama yazarak Google aramalarında daha iyi performans elde edebilirsiniz.
Haritanızın adını ve açıklmasını yazdıktan sonra Google Map üzerinde konumunuzu bularak pin işaretine tıklayarak Marker işaretinin oluşmasını sağlayıp sürükle bırak ile tam konumunuzun üzerine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca Google My Maps aracı ile daha detaylı bilgi vermek gerekirse bu araç ile;
Google adres ekleme sürecinin birinci ve temel adımının bukadar kolay olduğunu söyleyebiliriz. Google maps konum ekleme; birçok firmanın birden fazla harita ve konum açmak için farklı fiyat ve hizmet kalitesi çerçevesinde para verdikleri bilinmektedir. Hd bilişim olarak süreç içerisinde firmalarımızdan gelen talebi karşılamak ve kolay bir işlem olan Google haritaya yer ekleme sürecini herkese açıklamak için bu makaleyi yazmak istedik.
Buraya kadar Google harita üzerine konum eklemeyi öğrendik! Şimdi gelelim asıl konumuza! Peki Google benim işletmem çevresine yüzlerce konumu nasıl açılır ona bakalım!
Görüldüğü üzere orta kısımda Google Bussiness yani Google Benim İşletmem hesabınızdan açmış olduğunuz pin olacak şekilde açılmış halkalar bulunmakta ve halkaların üzerine pinlenmiş yüzlerce konum pin bulunmaktadır. Peki Google Benim İşletmem üzerinden açmış olduğunuz harita çevresinde bu halkalar nasıl oluşturuluyor buna bakalım! İşletme hesabınızın bulunduğu konumun koordinatlarını alarak bulunduğu konum etrafında sizin belirleyeceğiniz km çapında yani radius belirterek .kml uzantılı bir dosya oluşturup Google My Maps üzerindeki hesabınızdan yüklemelisiniz.
Adım Adım Çoklu Google Harita Konum Ekleme
Öncelikle yukarıda bahsettiğimiz harita çevresinde veya Google Bussiness (Google Benim İşletmem) hesabından oluşturduğunuz harita varsa bu haritayı eklemeniz gerekmekte! Eğer ki Google Business (Google Benim İşletmem) hesabınız yoksa yukarıda belirttiğim şekilde eklediğiniz harita üzerinden de gidebilibilirsiniz.
Google My Maps üzerinden Katman ekle butonuna tıklayarak yeni bir katman oluşturuyoruz. Oluşturulan katmana isim verebilir veya daha fazla katman ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz katmanda İçe Aktar şeklinde bir dosya ekleme butonu göreceksiniz.
İşte buradan yüklemeniz gereken dosya .kml uzantılı dosyanın ne olduğunu nasıl oluşturulduğunu detaylandıralım. Buradan yüklemiş olduğunuz dosya aslında bir google maps bileşeni ve genellikle haritalarda kullanılan .kml uzantılı dosyadır.
Bu dosyayı neden ekliyoruz?
Bu dosya ile belirlediğiniz konum etrafında halkalar oluşturmanızı sağlamaktadır. Bu halkalar asıl konumuzun belirgin olmasını, dikkat çekmesini ve düzenli bir görünüm olmasını da sağlamaktadır.
Google My Maps hesabı üzerinden konum etrafındaki halkalar nasıl oluşturulur?
Burada yine Google Maps ten bağımsız bir araç kullanmamız gerekiyor. Aşağıdaki linki kopyalayarak yeni bir sekmede açın!
Açılan ekranda gördüğünüz gibi
Cirle radius = kaç km çapında bir çember çizilsin
Center latitude / longitude = Google My Maps veya Google Business (Google Benim İşletmem) üzerinden açmış olduğunuz haritanın konum kordinatlarını girmeniz gerekmektedir. Harita üzerinde görünecek çember için renk ve çizginin kalınlık seçimi ni de yapabilirsiniz. Ben olduğu gibi bıraktım.
Yukarıda anlattığım Google Benim İşletmem (Google Business) hesabınızdan oluşturmuş ve Google My Maps’e eklemiş olduğunuz konumun kordinatlarını yukarida harita üzerinde çember oluşturmak için vermiş olduğum linkte açılan ekrandaki koordinat alanlarına girmelisiniz.
Sonrasında Generate Cirle yazan butona tıkladığımızda cirle.kml adında bir dosya indiğini göreceksiniz. Bu dosyayı açmış olduğunuz haritaya ekleyerek haritanızın üzerinde bir çember oluşmasını sağlayacaksınız.
Şimdi işletme koordinatımız çevresinde belirlediğimiz yarıçapta oluşturduğumuz çemberi veya çemberleri haritaya ekleyelim.
İndirmiş olduğunuz cirle.kml dosyasını yükleyin! Sonrasında konumunuz çevresinde bir halka oluştuğunu göreceksiniz.
Son aşama Google haritaya pin eklemek olacak! Burada yapmamız ve dikkat etmemiz gereken harita pin lerini tam halkanın üzerine seri bir şekilde eklemek! (Buradaki amaç tamamen görünümün düzgün olmasıdır.)
Yukarıdaki resimde ok ile işaretli olan Google Marker işaretine tıklayalım ve ardından halkanın tam üstüne mause ile tıklayalım.
Görüldüğü gibi ilk pin işaretini harita üzerine koymul olduk. Burada Nokta2 yazan yere sektörünüzün anahtar kelimesinin başlığını yazarsanız SEO açısından daha mantıklı bir giriş yapmış olursunuz. Açıklama alanına web sitenizin tam url ni ve açıklamasını yazabilirsiniz.
Gelelim harita üzerine çoklu konum açma meselesine! Yukarıda yapmış olduğumuz pin ekleme işlemini yüzlerce kez yapmanız ve çember üzerine eklemeniz gerekmetedir. Son olarak oluşacak ekran aşağıdaki gibidir.
Görüldüğü gibi görsel olarak haritanın çember üzerine eklenmiş harita pinlerinin yanyana çemberlerin üzerine dizilmesi ile oluşmaktadır. Google pin sayısı ne kadar fazla olursa çember üzerinde oluşan görsel ve düzen daha iyi olacaktır. Google işletme hesabını haritaya ekleme konusunda özellikle çemberlerin orta alanı seçilmiştir. Buradaki amaç Google Business pin i daha dikkat çekmesi açısındadır.
Google Haritalara Yer Ekleyip İnternet Ortamında Paylaşıma Açma
Son aşama olarak haritanızın Google'da indexlenmesi için birkaç ayar yapmanız gerekmektedir. Oluşturulan çoklu haritalar internet ortamında paylaşım yapabilmeniz için öncelikle haritanızı paylaşıma açmanız gerekmektedir.
Yukarıda görüldüğü gibi Paylaş butonuna basarak harita paylaşım ayarlarını yapabilirsiniz. Açılan ekranda harita paylaşım linki ve paylaşım ayarlarının olduğunu göreceksiniz. Değiştir linkine tıklayarak haritanızı paylaşıma açabilirsiniz. Böylece oluşacak linki arkadaşlarınıza gönderebilir veya sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. Yapmış olduğunuz işlem aynı zamanda haritanızı Google aramalarına da açmış olacaktır. Yani oluşturduğunuz harita süreç içerisinde Google tarafından indexlenerek hem Google Business (Google Benim İşletmem) hesabınıza da katkı sağlayarak haritanızın ilk sıralarda yer almasını aynı zamanda harita içerisinde web sitenizin harita içerisine eklendiği için SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) açısından da faydasını göreceksiniz.
Örnek harita linkimiz : Aşağıdaki linke tıklayarak son görünümü inceleyebilirsiniz.
Google Maps çoklu konum ekleme konusunda Google Maps üzerinde birden fazla konum açmak mümkündür. Google’un sunduğu map api ve araçlar sayesinde harita üzerinde birden fazla Marker ekleme fırsatını bulabilirsiniz. Google harita üzerinde eklenen işaretlere Marker denilmektedir. Google api map sayesinde yazılımsal olarak çoklu konum marker ekleyebileceğiniz gibi yine Google’un sunduğu online araçlarla da çoklu konum eklemek mümkündür. Birçok nedenle haritalar üzerinde birden fazla harita ekleme yapmanız gerekebilir. Örneğin; şirketiniz tüm şubeleri, hizmet verdiğiniz şirketler, şantiyeleriniz, arsa parsel işaretleme ve daha birçok nedenle çoklu konum eklemek isteyeiblirsiniz. Google Maps Çoklu konum ekleme süreci daha detaylı anlatmadan önce Google My Business (Google Benim İşletmem) hesaplarına çoklu konum ekleme ve çoklu konum onaylama konusunda ayrıca bilgi aktarılacaktır. Google Benim İşletmem (Google My Business) harita doğrulama konusunda birden fazla yöntem olduğunu şimdiden belirtelim. Bunlardan bazıları pin kodu yöntemi ile harita doğrulama, kurumsal hesap ile konum doğrulama ve şirketiniz veya bireysel olarak harita doğrulama olarak sıralayabiliriz. Adım adım Google Harita kaydı nasıl yapılır sorusuna çözüm bulacaksınız. Aşağıdaki bilgiler doğrulama kodu olmadan Google haritalara konum ekleme konusunda sizlere detaylı olarak anlatılmıştır. Google haritalara yer ekleme birçok sektör için oldukça önemlidir. Google Maps konum ekleme 2020 yılı son güncellemeler dikkate alınarak anlatılmıştır. Google haritalara işletme ekleme konusunda herhangi bir onay kodu veya doğrulama olmadan bu sistem ile birden fazla konum ekleyebilirsiniz.
Google Haritalara Yer Ekleme Nasıl Yapılır?
Google haritalara yer ekleme konusunda Google harita konum ekleme aracı olan Google Maps (My Maps) kullanılmaktadır. linki kopyalayıp yeni sekmede gmail adresiniz ile giriş yapmanız gerekecektir. Çıkan ekrandan yeni harita oluştur butonuna basarak harita adınızı öncelikle kaydetmelisiniz.
Goole haritalara yer ekleme konusunda; Google indexleneceği için SEO açısından hem backlink hem de son algoritma ile önem derecesi arttığı için sıralamada bir süre sonra belirttiğiniz harita adını Google a yazdığınızda sıralamada olduğunu göreceksiniz. Bu sebeple açıklama yazarak Google aramalarında daha iyi performans elde edebilirsiniz.
Haritanızın adını ve açıklmasını yazdıktan sonra Google Map üzerinde konumunuzu bularak pin işaretine tıklayarak Marker işaretinin oluşmasını sağlayıp sürükle bırak ile tam konumunuzun üzerine yerleştirebilirsiniz. Ayrıca Google My Maps aracı ile daha detaylı bilgi vermek gerekirse bu araç ile;
- Harita Üzerine Çizgi ve Şekil Ekleme
- Harita Üzerinde Sürüş Rotası Ekleme
- Harita Üzerinde Bisiklet Rotası Ekleme
- Harita Üzerinde Yürüyüş Rotası Ekleme
- Harita Üzerinde Yol Tarifi Ekleme yapabilirsiniz.
Google adres ekleme sürecinin birinci ve temel adımının bukadar kolay olduğunu söyleyebiliriz. Google maps konum ekleme; birçok firmanın birden fazla harita ve konum açmak için farklı fiyat ve hizmet kalitesi çerçevesinde para verdikleri bilinmektedir. Hd bilişim olarak süreç içerisinde firmalarımızdan gelen talebi karşılamak ve kolay bir işlem olan Google haritaya yer ekleme sürecini herkese açıklamak için bu makaleyi yazmak istedik.
Buraya kadar Google harita üzerine konum eklemeyi öğrendik! Şimdi gelelim asıl konumuza! Peki Google benim işletmem çevresine yüzlerce konumu nasıl açılır ona bakalım!
Görüldüğü üzere orta kısımda Google Bussiness yani Google Benim İşletmem hesabınızdan açmış olduğunuz pin olacak şekilde açılmış halkalar bulunmakta ve halkaların üzerine pinlenmiş yüzlerce konum pin bulunmaktadır. Peki Google Benim İşletmem üzerinden açmış olduğunuz harita çevresinde bu halkalar nasıl oluşturuluyor buna bakalım! İşletme hesabınızın bulunduğu konumun koordinatlarını alarak bulunduğu konum etrafında sizin belirleyeceğiniz km çapında yani radius belirterek .kml uzantılı bir dosya oluşturup Google My Maps üzerindeki hesabınızdan yüklemelisiniz.
Adım Adım Çoklu Google Harita Konum Ekleme
Öncelikle yukarıda bahsettiğimiz harita çevresinde veya Google Bussiness (Google Benim İşletmem) hesabından oluşturduğunuz harita varsa bu haritayı eklemeniz gerekmekte! Eğer ki Google Business (Google Benim İşletmem) hesabınız yoksa yukarıda belirttiğim şekilde eklediğiniz harita üzerinden de gidebilibilirsiniz.
Google My Maps üzerinden Katman ekle butonuna tıklayarak yeni bir katman oluşturuyoruz. Oluşturulan katmana isim verebilir veya daha fazla katman ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz katmanda İçe Aktar şeklinde bir dosya ekleme butonu göreceksiniz.
İşte buradan yüklemeniz gereken dosya .kml uzantılı dosyanın ne olduğunu nasıl oluşturulduğunu detaylandıralım. Buradan yüklemiş olduğunuz dosya aslında bir google maps bileşeni ve genellikle haritalarda kullanılan .kml uzantılı dosyadır.
Bu dosyayı neden ekliyoruz?
Bu dosya ile belirlediğiniz konum etrafında halkalar oluşturmanızı sağlamaktadır. Bu halkalar asıl konumuzun belirgin olmasını, dikkat çekmesini ve düzenli bir görünüm olmasını da sağlamaktadır.
Google My Maps hesabı üzerinden konum etrafındaki halkalar nasıl oluşturulur?
Burada yine Google Maps ten bağımsız bir araç kullanmamız gerekiyor. Aşağıdaki linki kopyalayarak yeni bir sekmede açın!
Açılan ekranda gördüğünüz gibi
Cirle radius = kaç km çapında bir çember çizilsin
Center latitude / longitude = Google My Maps veya Google Business (Google Benim İşletmem) üzerinden açmış olduğunuz haritanın konum kordinatlarını girmeniz gerekmektedir. Harita üzerinde görünecek çember için renk ve çizginin kalınlık seçimi ni de yapabilirsiniz. Ben olduğu gibi bıraktım.
Yukarıda anlattığım Google Benim İşletmem (Google Business) hesabınızdan oluşturmuş ve Google My Maps’e eklemiş olduğunuz konumun kordinatlarını yukarida harita üzerinde çember oluşturmak için vermiş olduğum linkte açılan ekrandaki koordinat alanlarına girmelisiniz.
Sonrasında Generate Cirle yazan butona tıkladığımızda cirle.kml adında bir dosya indiğini göreceksiniz. Bu dosyayı açmış olduğunuz haritaya ekleyerek haritanızın üzerinde bir çember oluşmasını sağlayacaksınız.
Şimdi işletme koordinatımız çevresinde belirlediğimiz yarıçapta oluşturduğumuz çemberi veya çemberleri haritaya ekleyelim.
İndirmiş olduğunuz cirle.kml dosyasını yükleyin! Sonrasında konumunuz çevresinde bir halka oluştuğunu göreceksiniz.
Son aşama Google haritaya pin eklemek olacak! Burada yapmamız ve dikkat etmemiz gereken harita pin lerini tam halkanın üzerine seri bir şekilde eklemek! (Buradaki amaç tamamen görünümün düzgün olmasıdır.)
Yukarıdaki resimde ok ile işaretli olan Google Marker işaretine tıklayalım ve ardından halkanın tam üstüne mause ile tıklayalım.
Görüldüğü gibi ilk pin işaretini harita üzerine koymul olduk. Burada Nokta2 yazan yere sektörünüzün anahtar kelimesinin başlığını yazarsanız SEO açısından daha mantıklı bir giriş yapmış olursunuz. Açıklama alanına web sitenizin tam url ni ve açıklamasını yazabilirsiniz.
Gelelim harita üzerine çoklu konum açma meselesine! Yukarıda yapmış olduğumuz pin ekleme işlemini yüzlerce kez yapmanız ve çember üzerine eklemeniz gerekmetedir. Son olarak oluşacak ekran aşağıdaki gibidir.
Görüldüğü gibi görsel olarak haritanın çember üzerine eklenmiş harita pinlerinin yanyana çemberlerin üzerine dizilmesi ile oluşmaktadır. Google pin sayısı ne kadar fazla olursa çember üzerinde oluşan görsel ve düzen daha iyi olacaktır. Google işletme hesabını haritaya ekleme konusunda özellikle çemberlerin orta alanı seçilmiştir. Buradaki amaç Google Business pin i daha dikkat çekmesi açısındadır.
Google Haritalara Yer Ekleyip İnternet Ortamında Paylaşıma Açma
Son aşama olarak haritanızın Google'da indexlenmesi için birkaç ayar yapmanız gerekmektedir. Oluşturulan çoklu haritalar internet ortamında paylaşım yapabilmeniz için öncelikle haritanızı paylaşıma açmanız gerekmektedir.
Yukarıda görüldüğü gibi Paylaş butonuna basarak harita paylaşım ayarlarını yapabilirsiniz. Açılan ekranda harita paylaşım linki ve paylaşım ayarlarının olduğunu göreceksiniz. Değiştir linkine tıklayarak haritanızı paylaşıma açabilirsiniz. Böylece oluşacak linki arkadaşlarınıza gönderebilir veya sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz. Yapmış olduğunuz işlem aynı zamanda haritanızı Google aramalarına da açmış olacaktır. Yani oluşturduğunuz harita süreç içerisinde Google tarafından indexlenerek hem Google Business (Google Benim İşletmem) hesabınıza da katkı sağlayarak haritanızın ilk sıralarda yer almasını aynı zamanda harita içerisinde web sitenizin harita içerisine eklendiği için SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) açısından da faydasını göreceksiniz.
Örnek harita linkimiz : Aşağıdaki linke tıklayarak son görünümü inceleyebilirsiniz.