Keşfet

Google Adsense Nasıl Alınır ?

LegionTR

Yeni Üye
Tüm site sahiplerinin bir şekilde tanıştığı bu Google platformu, tamamen para kazanmaya dayalıdır. Youtube videosu oluşturmaya, sitelerde içerik girmeye, android uygulama geliştirmeye teşvik eden Adsense, bazı kişilerin ekmek kapısıdır. Bu yazı da Adsense alma hakkında bir rehber niteliği taşımaktadır.
Google, özellikle Adwords aracılığıyla reklam verenlerden aldığı reklamları, Adsense aracılığıyla çeşitli kanallarda kişilere sunar. Bu kanallar, Blogger ile oluşturulmuş bloglar, Youtube videoları, android uygulamaları ve sitelerdir. Ayrıca Blogger Rehberi ile Blogger hakkında geniş bilgi alabilirsiniz. Neyse konuyu sündürmeden, asıl amacımız olan Adsense’ye geri dönelim…


Google, ince eleyip sık dokuyan bir markadır. Türkiye’de ve Dünya’da internet dendiğinde akla gelen ilk şeylerden birisi şüphesiz Google’dır. Bu kadar büyümesindeki en büyük etken de, bahsettiğimiz ince eleyip sık dokumasıdır.
Arama motorunu yeni güncellemelerle geliştirerek, adeta yapay zeka haline gelmiş olan Google Arama motoru, en basit örneklerden birisidir. Youtube’yi satın alarak, video sektörüne de el atmasıyla internet ortamında büyük söz sahibi olmuştur.


Adsense Nasıl Alınır? Adsense Alma Kılavuzu
Konumuz olan Adsense’ye geçelim. Öncelikle vereceğim öneriler, benim deneyimleyip, gözlemlediğim ve çevremden aldığım önerilerin derlemesinden oluşmaktadır. Adsense almak için ipuçları ve taktikleri içeren Adsense Alma Rehberi, kesinlikle sıkılmayacağınızı düşündüğüm bir dille yazılmıştır.
Google’ın dikkatinden ve seçiciliğinden bahsetmiştik. Özellikle site sahiplerinin bu konuda muzdarip olması Google’ın seçiciliğinden kaynaklanmaktadır.
Google’a Özel Olduğunuzu Hissettirin


Başlıkta bahsi geçen özel olmaktan kastım, sitenizi diğer sitelerden ayıran nedir? Bu noktada benzersiz ve kaliteli içerik devreye giriyor. Diğer sitelerde yayınlanmayan veya az yayınlanmış, ziyaretçinize bu konuda gerekli bilgiyi verdiğiniz içeriklerle siteniz özel olur. Google bunu anlayabilecek altyapıya sahiptir.
Makale yazarlığı mesleğini karalamak gibi olacak, Türkiye’de bu işi yapanlar hep aynı konularda, cümle yapısı değişmesine rağmen içeriğin aynı kaldığı makaleler satmaktadır. En azından bir çoğu bunu yapmaktadır. Olabildiğince içeriği kendiniz hazırlamaya çalışın veya bu işte gerçekten özel olduğunu hissettiğiniz kişilerle çalışın.
Doyurucu içerikler üretmeye çalışın. Bunu yapabilmek için, içerik hakkında bilginizin olduğundan emin olun. Gerekiyorsa farklı kaynaklara ve sitelere de başvurun. İçeriğinizi ziyaretçinizin anlayacağı dilden oluşturun. Kısacası benzersiz ve doyurucu bir içerik oluşturun.


Sitenizi İçeriklerle Doldurun
Örneğin Elma hakkında bir içerik yayınlayacaksınız, bunu açıklayıcı bir şekilde bir kaç içerikle yazmanız mümkündür. Elmayla ilgili olarak; “Elmanın Faydaları”, “Elma Çeşitleri, Türleri”, “Elmalı Turta Tarifi” vb. bir çok yazı oluşturulabilir. Bu şekilde, sitenizle alakalı bir çok içerik oluşturun.
“Sitenizde en az 20 makale olsun” gibi bir deyim, bu konuda kesinlikle yanlış olsa da, Google’ın gözünde hangi içeriğinizin özel olduğunu bilmeniz biraz zorlayıcı olabilmektedir. Özel olduğunuzu Google’a hissettirebilmek, oluşturduğunuz bir çok içerikle ihtimalleri yükseltebilir.


Ziyaretçiniz İstediğini, İstediği Gibi Bulabiliyor Mu?
Kendinizi ziyaretçinizin yerine koyarak sitenize bir bakın. Menüler, kategoriler, arama çubukları veya benzer yazıların gerekli yerlerde olması, site içi gezinmeyi kolaylaştıran yöntemlerdir. Bu şekilde, istenilen içeriklere ulaşmak, ziyaretçi tarafından kolaylıkla sağlanabilir.
Öğelerin doğru konumlandırılması ziyaretçinizin sitede gezinmesini kolaylaştırmaktadır. Bu konuda da yine bir örneğe danışmak istiyorum. Bir alışveriş merkezi düşünün. Bu alışveriş merkezine girdiğinizde, bilmediğiniz bir yeri danışabileceğiniz danışma bölümü, genellikle girişe en yakın yerde bulunur. Sitenizdeki arama kutusunun sitenizin en altında yer alması, AVM’deki danışma bölümünün üçüncü katta yer alması gibidir. Buna dikkat edin!


İçeriği yazı olan bir blog sitesiyseniz, metin bölümünün okunabilirliğini kontrol edin. Gri bir fonda, beyaz renkli enteresan bir font kullanmayın. Göz yormayan güzel bir fontla, ziyaretçinizin kolayca okuyabileceği, okunaklı bir yazı oluşturun. Sağ veya sol tarafta bulunan bileşenlerinizin düzgün olduğundan emin olun.
WordPress, Blogger gibi platformlarla oluşturduğunuz sitelerde kullandığınız temaya dikkat edin. Ne çok cafcaflı, ne de soluk bir tema ile misafirlerinizi ağırlamayın.
Hakkımda – Gizlilik ve Kullanım Şartları


Sitenize ziyarete gelen misafiriniz, sizin kim olduğunu merak edebilir. Bu yüzden hakkımda kısmıyla misafirinize kendinizi tanıtın. Gizlilik ve kullanım şartlarıyla profesyonel olarak içerik oluşturduğunuzu, amatör olmadığınızı hissettirin. Ayrıca ziyaretçinin en kısa yoldan size ulaşabileceği bir iletişim sayfasıyla da sitenizi taçlandırın.
Farkettiyseniz ziyaretçi odaklı bir çalışma ile Adsense temelleri atıyoruz. Çünkü Google’ın istediği de tam olarak bu. Malınızın kalitesi, müşterinizin artmasını sağlar. Bunu Adsense’ye uyarlarsak, müşteriniz ziyaretçiniz, malınız da sitenizdeki içeriktir…


Sosyal Paylaşım Platformları
Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal paylaşım platformlarında, sitenizle alakalı profiller oluşturun. Bu kurumsallığınızın bir göstergesi olsun. Sitenizde yayınladığınız içerikleri bu mecralara da taşıyın.
Kaliteli Ziyaretçiniz Olsun
Sitenize yapay olarak hit sağlamanız Google’ın gözünden kaçmayacak bir durumdur. Bunun bilinciyle sitenize hitleri asparagas olmayan, kaliteli sosyal paylaşımlarla, Google, Yandex veya Bing gibi arama motorlarıyla, çeşitli imleme siteleriyle çekin.

Kaliteli ziyaretçiden kastım, sitenize giren kişilerin hemen çıkmaması, bir sayfaya bakarken merak edip başka bir sayfayı da inceleyebilecek yapıda olmasıdır. Bu kişiler ne aradığını bilen, ne maksatla sitenizde bulunduğunu iştirak etmiş kişiler olmalıdır.

Okumaktan sıkıldığınızı hissettiğim için Adsense Alma Rehberi‘ne bir son vermek istiyorum. Kısaca bahsetmem gereken bir diğer unsura da değinip kapanışı gerçekleştirelim. Adsense’ye başvurunuzdan önce diğer reklam verenlerle olan bağlantınızı bir müddet kesin. Bu başvuru sürecinde lehinize bir adım olacaktır. Ayrıca başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda pes etmeyin. Yeni içerikler, yeni düzenlemelerle, yukarıda anlattığım adımları takip edin ve gerçekleştirin. Eminim siz de Adsense hesabını alacak ve sitenize reklamları yerleştireceksiniz.
Unutmayın, Adsense hesabı almak mutlu son değil, bir başlangıçtır. Adsense hesabına sahip olmak için yapılanlar devamlılık gerektirir… Hepinize iyi günler, olumlu geri dönüşler dilerim. Gazanız mubarek olsun!…
Kaynak: Adsense Alma Rehberi
 
Sayfanızda 100 yazıdan daha az içerik varsa, yetersiz olan içerik nedeniyle Adsense onayı alamama ihtimalinizde yüksektir.Tabi bu konuda çok az istisnalar var oda az bir ihtimal.Birde yukarıda bahsedilenin dışında video ve

fotoğraf siteniz varsa, Google AdSense reklamları için başvuru yapmanıza gerek yok.Çünkü Google websitenizi onaylamayacak bunu aklınızda bulundurmanızda yarar var iyi forumlar.
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst